Kunstmarkt 2019

Kunstmarkt 2019

Kom naar de tiende kunstmarkt op zaterdag 8 juni 2019!

Ook dit jaar organiseren we in mei een kunstmarkt in Berkel-Enschot. De tiende alweer.

 Zaterdag 8 juni is het weer kunstmarkt in Berkel-Enschot. 
Van 11.00 uur tot 16.00 uur wordt het gegarandeerd weer gezellig tussen de vele kraampjes met schilderijen, foto's, keramiek, sieraden, tweedehands kunstboeken etc.  En vanaf het terras met gratis koffie of thee kan iedere bezoeker genieten van allerlei begeleidende acts op muzikaal en op dansgebied.
En omdat het de tiende keer is, organiseren we extra activiteiten.
Niet alleen op winkelcentrum Eikenbosch, maar ook in Ons Koningsoord, de prachtig gerestaureerde , voormalige trappistinnenabdij  valt er van kunst te genieten. Er is een grote tentoonstelling van schilderijen en beelden in alle gangen van De Schalm en de bibliotheek,  kinderen  (en hun ouders)  kunnen genieten van een prachtige jeugdvoorstelling Museum Mauss en ook voor muziek en dans  is gezorgd.
We zorgen voor een huifkar tussen de twee locaties zodat u zich onder het genot van een muziekje op en neer kunt laten rijden.
Elke cultuurliefhebber die van al dit moois niet profiteert, doet zichzelf te kort.

KUNSTEXPOSITIE ALS BONUS VOOR TIENDE KUNSTMARKT

Negen Brabantse kunstenaars en een van buiten de provincie zijn geselecteerd voor de expositie die op de dag van de tiende kunstmarkt - 8 juni - als extra attractie voor het eerst te bezichtigen is. Alle kunstenaars zijn op die dag aanwezig, om tekst en uitleg te geven of om van gedachten te wisselen over beeldende kunst, kunst in het algemeen, het mooi gerestaureerde gebouw etc. De hele maand verrijken de kunstwerken de abdij. 
Ook Berkel-Enschot wordt vertegenwoordigd door drie kunstenaars. Jos Kouwenberg toont vooral zijn technisch vaardige stillevens en van de vroeg overleden Gijs van den Elshout is er een markante serie van mythische figuren in de voor hem karakteristieke stijl Carla Lendfers  exposeert naast enkele schilderijen ook twee sculpturen.
Alle gangen van Koningsoord zijn benut en wat vooral opvalt is de enorme diversiteit. Dat komt al naar voren bij de drie plaatselijke kunstenaars, maar ook de anderen laten zien dat kunst persoonlijk is en dat de gedachtenwerelden van personen totaal verschillend kunnen zijn.
Op de begane grond is Anne-Marie Hofland te vinden met kleurige exotische portretten en het al genoemde werk van Jos Kouwenberg en Carla Lendfers 
In het souterrain waar meer ophangmogelijkheden zijn, combineert Marion Timmermans beelden tegen het decor van oud gereedschap. Ook de objecten van drijfhout zijn van haar hand. Op dezelfde verdieping vallen de kleurige, abstracte locatie-impressies op van Trudy van Meeuwen. Ze staan in groot contrast met de verstilde details rond een groot herbariumkunstwerk van Lea Adriaans. En meteen daarop staat de toeschouwer voor de summiere en daardoor juist krachtige naakten van Ton Kosters. En weer heel anders: de schitterende aquarellen van  Rein van Uden, waarvan sommige heel recent zijn gemaakt in Santiago de Compostella.
Tien kunstenaars bij de viering van de tiende kunstmarkt. Beide manifestaties verdienen een groot publiek.