Rossignol Strijkkwartet

entree € 8,- (inclusief consumptie in de pauze)
Rossignol Strijkkwartet

definitieve programfoto RossignolHet Rossignol Strijkkwartet is een jong en gedreven professioneel ensemble dat bestaat uit Rolin van Opstal (viool), Tiara Kobald (viool), Anne Coppoolse (altviool) en Cor Coppoolse (cello). Het kwartet kwam tot stand in 2012 .

Een van de eerste strijkkwartetten die het Rossignol strijkkwartet speelde was het tweede strijkkwartet van Borodin. Het langzame derde deel van het strijkkwartet deed erg denken aan de zang van een nachtegaal, waardoor de naam Rossignol Strijkkwartet ontstond. Borodins strijkkwartet staat ook in dit concert op het programma.

Op dit moment legt het kwartet zich toe op het uitbreiden van zijn repertoire. De ambitie is o hun enthousiasme voor dit repertoire te delen met een uiteenlopend publiek, door elk programma beeldend toe te lichten en ook te spelen buiten de gangbare concertzalen.

meer info: www.rossignolstrijkkwartet.nl